Soita meille
050 596 0018 (Mikko)
045 103 0097 (Christa)
Aukioloajat
ma - to: 8 - 19
pe: 8 - 17

Kuvat: Leena Kahisaari

Hyvä kehonhallinta on oleellinen osa ratsastusta

Ratsastus on taitolaji, jossa korostuvat kaikki urheiluun liittyvät ominaisuudet: voima, kestävyys, tasapaino, reaktiokyky ja koordinaatio. Ratsastajan sujuvaan apujen käyttöön ja hevosen liikkeeseen mukautumiseen voivat vaikuttaa erilaiset kehonhallinan haasteet, näitä voivat olla esimerkiksi lihasepätasapaino, kivut ja puutteellinen liikkuvuus. Edellä mainituista voi aiheutua mm. epäsymmetrisyyttä, vinoutta ja tasapainon hallinnan vaikeutta.

Fysioterapeutti ratsukon tukena

Ratsastajan kehon tasapuolisuutta, voimaa, motorisia taitoja sekä tasapainoa voidaan kartoittaa fysioterapeutin vastaanotolla. Yksilöllisten harjoitteiden avulla tulokset voivat näkyä nopeastikin ja näin ratsastajalla on mahdollisuus kehittää kehoaan vastaamaan lajin vaatimuksia.

Oheisharjoitteiden suunnittelussa on tärkeää osata suunnitella harjoitteet yksilön ja lajin kautta. Fysioterapeutti Christa Broberg harrastaa ratsastusta itse aktiivisesti, joten lajin ominaispiirteet ja vaatimukset ovat hänelle tuttuja.

”Päivitän osaamistani jatkuvasti osallistumalla fysioterapiakoulutuksiin sekä ratsastus- ja istuntakursseille, valmentaudun myös itse aktiivisesti ratsastuksessa. Pidän tärkeänä yhteistyötä lajivalmentajan, fysioterapeutin ja ratsastajan välillä. Tällöin ratsukko saa harjoittelusta parhaan mahdollisen hyödyn. ”

Ajanvaraus